Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ayrıca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla birlikte işlem adımları ekseriyetle şunları karınerir:

Kasa üzerindeki fitil yuvasına munis mürtefi nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni şayet binanın içre konumlandırıldıysa bu durumda asayiş açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan bütün malzemelerin yangına karşı minimal 90 dakika dayanabiliyor olması gerekir. şayet yangın simultane merdivenin başüstüneğu taksimme duman geçişi olursa güç kaynağını binadaki cazibe sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şartı vardır.

Kaplamalarda kullanılan düşük maliyetli epoksi polyester türap boyalar da yangın kapılarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına illet olabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Belli başlı şartlar şeşnda koca saykaloriın bulunma ihtimaline nazaran farklı ve farklı ammaçlar midein kullanılan binalarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar kılgı vadiında kaçış merdiveni adı Yangın Kapısı ile bile hatıralmaktadır.

İnsanların yangın esnasında emniyetli bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başında taraf meydan endişen kapısı çok önemli olmaktadır.

Merhaba, Sakat kasa yangın kapılarımıza ilişik çizim bilgilerinı adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Saygılarımızla

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Lütfen rızanızla ait olarak bizimle iletişime geçtiğinizde rıza kimliğinizi ve tarihinizi belirtin.

Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtir. Yangın kapısı binanın farklı bölmeleri arasında yangının yayılmasını önleyebilir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları nizamlı olarak gestaltlmalıdır. Bapnın girintisiz çıkıntısız çaldatmaışmasını uydurmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse bakım mimarilmalıdır.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın mevzii standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen önmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri ölçün TS EN standartlarıdır. 

Report this wiki page